Agenda

Scenecs film Festival 22 jun 2018 - 26 jun 2018

Scenecs film Festival

Het SCENECS International Debut Film Festival biedt internationale startende filmmakers een platform om hun films te laten zien. “SCENECS is niet zomaar een filmfestival. Het is een filmbeleving. Als bezoeker van het festival zie je de parels van de filmmakers. Hier beleef je films als de meest gevarieerde en krachtige kunstdiscipline.

Meer informatie
Raadhuisconcert Hilversum 26 jun 2018

Raadhuisconcert Hilversum

Het groot septet van de Zweed Berwald is ten onrechte een minder bekend meesterwerk. Het vormt een mooie combinatie met grote broer Schubert. Zijn octet is een van de grootste werken in de kamermuziek met waarlijk symfonische proporties.

Meer informatie
Hilversum Alive 29 jun 2018 - 1 jul 2018

Hilversum Alive

Heel Hilversum swingt de pan weer uit tijdens Hilversum Alive 2018! Met de vele podia, live optredens, dj's en het heerlijkste eten kunnen we weer een weekend lang genieten!

Meer informatie
Festival Talk 'Zonnestraal' 12 jul 2018

Festival Talk 'Zonnestraal'

Zonnestraal bestaat dit jaar 90 jaar: een mooi moment om stil te staan bij haar groene geschiedenis. In de serie “Festival Talks”, een samenwerking tussen bibliotheek Hilversum en Zonnestraal, kunt u op een drietal avonden luisteren naar een presentatie over Zonnestraal rondom een centraal thema.

Meer informatie
Sunday afternoon Jazz 15 jul 2018

Sunday afternoon Jazz

Denk je aan muziek in ’t Gooi, dan denk je waarschijnlijk direct aan jazz. Opmerkelijk genoeg zijn er in Hilversum maar weinig plekken waar je als jazzliefhebber naartoe kunt. Gelukkig biedt Podium de Vorstin voor ieder wat wils! Geniet om de maand van een ontspannen Sunday Afternoon Jazz onder leiding van niemand minder dan pianist Paul Poulissen!

Meer informatie
Fotografie vaarexcursie Ankveense plassen 28 jul 2018

Fotografie vaarexcursie Ankveense plassen

De natuur is een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Ontdek de mooiste composities met de elementen van de natuur in de Ankeveense plassen. Een ervaren fotograaf geeft je praktische tips tijdens deze fotografie-excursie. Misschien lukt het je om een van de vele moerasvogels vast te leggen op de gevoelige plaat!

Meer informatie
Gooische Heideloop 26 aug 2018

Gooische Heideloop

De zomervakantie op een bijzondere manier afsluiten en het nieuwe sportseizoen goed beginnen? Doe dan mee met de Gooise Heideloop! Iedereen kan meelopen en onderweg genieten van de Gooise natuur. Je kunt wandelen, nordic walken of hardlopen en kiezen uit verschillende afstanden. 

Meer informatie
Jaarmarkt Nieuw Loosdrecht 29 aug 2018

Jaarmarkt Nieuw Loosdrecht

p de Nootweg, Eikenlaan en het Lindeplein vindt - zoals elk jaar op de laatste woensdag van augustus de jaarmarkt plaats. De jaarmarkt is geen gewone braderie, maar een gezellige markt met een grote diversiteit aan kramen, een gezellig horeca plein en activiteiten voor de kinderen.

Meer informatie